Park Hasarı Nasıl Onarılır?

Araçlardaki ezik ve çizikler gibi en basit hasarlar bile araç sahiplerinde sıkıntıya neden olabilir. Ne yazık ki, bu küçük şekil bozukluklarını aracınızda sürdürmek, halka açık park alanlarını kullandığınız sürece kaçınılmazdır. Bunlardan kurtulmanın tek yolu, daha stratejik ve dikkatli davranmaktır. Peki, araç park hasarı nasıl onarılır?

Çizikler ve sıyrıklar, arabaların yolda ve park halinde aldığı izlerdir. Pas, metalin oksijen ve neme verdiği talihsiz reaksiyondur. Bazı sürücüler bu canlı görünümden hoşlansa da, arabanızın yüzeyindeki herhangi bir hasar, potansiyel alıcıları erteleyebilir veya satış rakamını düşürebilir. Araç park hasarı onarımlarını ertelemek yanlış bir seçim olabilir. Bu küçük çizik, sıyrık veya çukur, aracınızın kötü görünmesine neden olurken, diğer ciddi problemleri tetikleyebilir. Rüzgar garage,park hasarı konusunda profesyonel yardım almak, aracınız ve sizin için büyük avantajlar sunar. Park hasarının nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki ipuçlarını inceleyebilirsiniz.

Araç Park Hasarı Onarımı / Hazırlık Aşaması

Harika bir bitişin anahtarı hazırlık aşamasındadır. Herhangi bir üstyapı onarımına başlamadan önce, aracınızı bütün kir ve kalıntılardan arındırmak için temizleyin. Bir sonraki aşama, işe başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeyi düzenlemektir. Bu, arabanızı hazırlamak, astarlamak, boyamak ve korumak için ihtiyacınız olan tüm ürünlere sahip olmanız anlamına gelir. Kimyasallar ve boyalarla çalışıyorsanız, toz makinesi ve vücut koruma ekipmanları kullanmayı unutmayın. Üzerine çalışmak istediğiniz alanı bantla izole etmeniz gerekebilir. Bu, aracınızın kaportasının geri kalanı için ekstra koruma sağlar. Çizik veya hasarı çevreleyen boya katmanlarını çıkarmak için 80 numara gibi kaba bir aşındırıcı kağıt kullanın. Ciddi hasar ya da oyuklarınız varsa, paneli orijinal şekline döndürmek için bir dolguya ihtiyacınız olabilir.

Araç Park Hasarı Onarımı / Dolgu Aşaması

Çiziklerden kurtulduktan ve dolguyu mükemmel bir sonuç için şekillendirdikten sonra dolgu aşamasına geçmeniz gerekir. Boya astarları, renk uyumlu araba boyanız için yapışkan bir yüzey sağlar ve hasarlı alanı korur. Araba boyasını doğrudan çıplak metale ya da dolguya püskürtün. Araba astarları, arabanızın orijinal kaplaması veya çıplak metali üzerinde kullanılabilir. Boyamadan önce iki-üç kat araba astarı döşemeniz gerekecek.

Araç Park Hasarı Onarımı / Boya Aşaması

Onarımınızın arabanızın geri kalanıyla uyumlu olmasını sağlamak için renk uyumlu bir araba boyasına ihtiyacınız var. Arabanızın boya kodunu biliyorsanız, hemen işe koyulabiliriz. Araba spreyi boyaları, kullanımı kolay kutularda gelir. Alanı hazırlayıp, astar yaptıktan sonra boya uygulamasına başlayabilirsiniz.

Araç Park Hasarı Onarımı / Cila Aşaması

Son bir dokunuş cila katmanıdır. Bu şeffaf kaplama, cilanızın ışığını ve parlaklığını ortaya çıkarmanın yanı sıra onu gelecekteki hasar veya bozulmalardan korur. Cilayı, tıpkı sprey boyası gibi püskürterek uygulayabilirsiniz.